Om oss

Anne har sedan 1999 arbetat som möbeltapetserare. Med en bakgrund inom sömnad blev det ett naturligt steg att vidareutbilda sig inom sitt hantverk. Efter att ha gått i lära öppnade hon sin första verkstad. Utöver tapetsering upptäckte hon snabbt rottingflätning, vilket blivit en stor del av hennes arbete. Utöver denna flätningsteknik har hon finslipat sitt hantverk inom flätningar med sjögräs- och papperssnöre.

Jon började sin karriär som möbelsnickare 2011 när han avslutade sin utbildning på Gamla Vingaskolan med gesällbrev. Sedan dess har Jon drivit verkstad i både Skåne och Stockholm med inriktning på restaurering. Han har även en kandidatutbildning i möbelkonservering från Carl Malmsten Furniture Studies, och sedan 2020 mästarbrev i möbelsnickeri. Sedan 2017 driver han Spågan Möbelkonservering, en restaureringsverkstad i Stockholm.

Efter många år i branschen där vi alltid varit på jakt efter material som håller en hög kvalitet, bestämde vi oss till slut för att gå till kärnan av produktionen. Med egen produktion av rotting och sjögräs kan vi själva vara säkra på att materialet vi använder håller hög klass och har förvarats rätt. Detta vill vi göra tillgängligt för alla hantverkare.

Nyckeln till vår kvalitet är att vi beställer mindre mängder material åt gången för att vara säkra på att vi  kan leverera en färsk vara till dig. Denna har också förvarats på ett optimalt sätt. 

Vårt mål är att du aldrig ska behöva kompromissa med ditt slutresultat på grund av materialet.


Har du en fråga till oss? Maila på material@spagan.se!